Behandelwijze Jeugd & volwassenen

 Praktijk Cranendonck is er voor kinderen vanaf 10 jaar, jeugdigen en volwassenen. 

Praktijk Cranendonck werkt multidisciplinair met Praktijkondersteuners Huisartsen,  Sociaal Teams van de Gemeentes, verschillende praktijken, klinieken en andere disciplines door het gehele land.

Mensen kunnen ook zonder een verwijzing  bij Praktijk Cranendonck terecht.

Vanuit de praktijk wordt er op een interactieve wijze gewerkt door:

  1. Bewustwording en persoonlijke groei
  2. Het vergroten van het zelfvertrouwen
  3. Het exploreren, ontwikkelen en optimaal toepassen van de eigen mogelijkheden.

Er is sprake van onbalans in het leven.

Er wordt gekeken hoe je meer een evenwicht kunt vinden tussen eigen draagkracht en draaglast. In het eerste consult zal er een anamnese af worden genomen. Waarbij er een helder beeld ontstaat van je hulpvraag en klacht(en). Vanuit deze anamnese komt er een behandelplan. Dit behandelplan wordt samen met je besproken voordat er verder wordt gegaan.

Tijdens de consulten wordt er gewerkt met praktische oefeningen en de bewustwording van jouw mogelijkheden. De consulten zijn op die manier ingericht dat je in het dagelijkse leven verder kan gaan met de stappen die behandeld zijn tijdens het consult. Zo ervaar je op korte termijn  meer regie over eigen leven wat het zelfvertrouwen een enorme boost geeft.

Met wat voor klachten kan ik bij Praktijk Cranendonck terecht?

Lichamelijke klachten: Lichaam en geest werken samen. Bij het behandelen van lichamelijke klachten zal er ook verder gekeken worden naar de totstandkoming van de klacht. Een  lichamelijk ziekte, klacht of symptoom is een symbolische uitdrukking over de toestand van de geest. De fysieke gesteldheid zegt iets over de psychische toestand van de mens en over de problematiek waar de mens op dat moment mee worstelt. Daarom zal niet alleen de lichamelijke klacht behandeld worden, maar wordt er ook gewerkt aan een stuk bewustwording en zelfinzicht. Er mag vanuit de praktijk geen diagnose worden gesteld. Bij lichamelijke klachten is een bezoek aan een huisarts raadzaam.

Emotionele/mentale klachten: Onverwerkte emotionele klachten of klachten m.b.t. je geestelijk welzijn, die je belemmeren. Denk hierbij aan: Burn-outklachten, stress, niet goed in je vel zitten, de weg kwijt zijn, het niet meer zien zitten, onzekerheid, somberheid, lusteloosheid, futloosheid, wisselende stemmingen, angstgevoelens, prikkelbaarheid.

Praktijk Cranendonck staat klaar voor vele hulpvragen.

Neem contact op via deze link en je weet direct wat we voor je kunnen betekenen.

 

Back to Top