Burn-out

Depressie-burn out-psychische klachten

Verdwaald door het leven
Verdwaald door wat er op mijn pad komt
Welke kant moet ik op?
Ik loop maar rechtdoor en zie wel waar ik uitkom.
Komt er weer iets op mijn pad wat mij een andere richting in stuurt dan volg ik dat pad.
Stap voor stap loop ik maar door.
In de hoop dat ik uiteindelijk weer mijn eigen weg vind
Dat is vreemd…maar ik loop al op mijn eigen pad, maar ik ben er van vervreemd.
Het gevoel dat het niet meer mijn weg is, mijn leven.
Overgenomen door iets prachtigs of juist door iets verschrikkelijks
Wat gebeurd er?
Kan iemand me dit vertellen, dat ik het misschien begrijp?
Leef ik wel, droom ik, ben ik er wel echt bij?
Kan iemand me weer even de weg wijzen, 
want volgens mij ben ik ‘m kwijt.

Soms wordt je overruled, door iets wat je niet in de hand lijkt te hebben. Door iets waar geen woorden voor zijn. Iets wat groter is dan jezelf, veel groter. Misschien gebeurd het niet een keer, maar meerdere malen achter elkaar. Alsof de aarde onder je voeten wordt weggeblazen. Je abrupt in het nu wordt geknald. Eerst nog denkt dat je met beide benen op de grond staat, maar dat je er steeds meer achter komt dat je zweeft. Zweeft door de tijd. Je zoekt houvast maar dat is er niet. Je gaat door, stap voor stap en probeert het “gewone” leven op te pakken. Maar je merkt dat het niet meer “gewoon” is. Het is getekend.

Gebeurtenissen in je leven maken dat ze je kunnen tekenen, tekenen voor het leven. Gebeurtenissen die lijnrecht tegenover elkaar staan. Waarbij je vreugde kent, maar ook het verdriet. Waarbij je angst kent of juist blaakt van het zelfvertrouwen.

Het leven kent vele wendingen. Soms neemt het leven zo’n drastische wending dat je de weg even kwijt bent. Waardoor je even niet meer weet welke kant je op moet. Soms is het eng, maar helpt het als iemand je bij de hand pakt. Je even meeneemt en samen die stapjes met je zet, waardoor je uiteindelijk zelf weer die stappen gaat zetten en erachter komt dat de gebeurtenis je niet alleen heeft getekend maar je ook een rijker en wijzer mens heeft gemaakt.

Tekst-Stephanie Goossens

Comments are closed.

Back to Top