Ieder heeft een licht in zich dat verdient om te kunnen stralen – Stephanie Goossens

Als kind was ik al een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger. Ik wilde weten wat er op deze wereld gebeurde maar ook begrijpen waarom de mens deed zoals hij deed. Door mijn sensitiviteit ervaarde ik de wereld zo intens dat ik als kind al nadacht over een grote mensenvraag; “Wat kan ik doen, hoe kan ik van betekenis zijn?”

Later na vele hobbels op mijn pad, momenten van reflectie en een uitdagende zoektocht in mijn eigen leven kwamen er andere vragen. Een van deze vragen was; “Wat vraagt het leven nu van mij?” Dit was een vraag die naar boven kwam tijdens pittige momenten in mijn eigen leven. Daarna kwam de vraag; ”hoe kan ik bij mijzelf blijven ondanks intense invloeden van buitenaf?” De antwoorden op deze vragen beantwoordden ook al snel de grote mensenvraag van mij als kind; “hoe kan ik van betekenis zijn?”

Praktijk Cranendonck is een van mijn resultaten.

Nadat ik de hobbels op mijn pad in een ander daglicht had gezet zag ik waar mijn drijfveren lagen, wat mij inspireerde en wat ik vanuit mijn hart het liefst deed. De innerlijke reis had namelijk antwoorden gegeven die ik graag wilde delen.

Tijdens lezingen op diverse plaatsen in het land en mijn werkzaamheden in mijn praktijk nodig ik mensen uit om meer in verbinding te gaan, zowel met zichzelf als met een ander.

Ik vind het inspirerend om te zien wat er gebeurt als mensen deze verbinding (weer) aan gaan en aan de slag gaan met hun prachtige inzichten. Ze brengen niet alleen andere mensen in beweging maar ze laten zichzelf ook meer vanuit hun eigen kracht zien. Talenten, drijfveren en fantastische duurzame ideeën krijgen een podium, neergezet vanuit hun eigen hart.

Ieder heeft een licht in zich dat verdient om te kunnen stralen, ieder kan hiermee van betekenis zijn. Graag herinner ik mensen eraan hoe ze dit kunnen realiseren.

Voor de start van deze praktijk in 2013 heb voor diverse grote organisaties en bedrijven mogen werken.  Dit in de rol als maatschappelijk werkster, onderzoekster, casemanager en als pedagoog. Momenteel studeer ik aan de universiteit voor levenslooppsychologie om mijn kunde en expertise op het gebied van levenskunde en positieve psychologie verder uit te kunnen breiden. Naast de universiteit heb ik de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Toegepaste Psychologie en een opleiding aan het CAM Instituut(Complementair Additive Medicine) afgerond. Ik sta ingeschreven in het HBO register als Registertherapeut BCZ® of HQT® (High Quality Therapist). Daarmee worden de behandelingen aanvullend vergoed door zorgverzekeraars die de therapievorm of de beroepsorganisatie (waarbij ik ben aangesloten ) opgenomen hebben in hun polis. Ook ben ik aangesloten bij de Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland als  EMDR Master Practitioner en sta ik als Jeugd- en Gezinsprofessional ingeschreven bij Stichting Jeugd Kwaliteitsregister (SKJ).

Praktijk Cranendonck werkt graag samen met diverse partijen zodat de cliënt snel op de juiste plek komt met de beste hulp. Daarom wordt er regionaal als landelijk samengewerkt met verschillende gemeentes, huisartsenpraktijken, complementair geschoolde professionals en bedrijfsartsen.

Vanuit deze praktijk wordt er uitgegaan van de mens als een functionerend geheel. Er wordt niet alleen gekeken naar de klacht maar naar de totale mens. Menswaardigheid bij Praktijk Cranendonck staat hoog in het vaandel. Tevens wordt er vanuit deze praktijk gekeken naar de kracht van de mens en zijn/haar zelfhelend en zelfregulerend vermogen.

Naast mijn grote vakliefde vervul ik ook nog een aantal andere rollen. Zo mag ik mama zijn van drie fantastische leermeesters. Dit zijn mijn drie kinderen, een eeneiige jongenstweeling en een meisje. Ik vind mijn uitlaatklep in schrijven, hardlopen en surfen. Ook strek ik graag mijn benen in de bossen of aan zee. Daarnaast omring ik me graag met mensen die ik lief heb en absorbeer ik alles wat mij inspireert en verrijkt om zo in mijn kracht te blijven staan.

Meer informatie? Zie Linkedin    

Back to Top