Sherborne met je (klein)kind

DSC_1362De oudere baby en later peuter gaat zich al zelfstandig door de omgeving bewegen. Hij word zich bewust van zijn eigen bewegingsmogelijkheden en van de ruimtelijke dimensies. Dat doet hij door zich in de armen van mama te nestelen, tussen de benen van papa te kruipen, op de schoot van oma te klauteren, paardje te rijden op de knie van opa….

Door lichamelijke spelletjes als deze groeit het lichaamsbewustzijn en het bewust worden van de ruimte en bouwt het kind een relatie op met volwassenen en andere kinderen.

Het is daarom erg belangrijk dat de volwassene oog heeft voor de kleine, signalen van het kind en hierop inspeelt. Zo groeit geleidelijk aan een goede afstemming tussen volwassene en kind. Door de positieve reacties krijgt het kind zelfvertrouwen in de wereld om zich heen. Het wordt ook aangemoedigd om nog meer signalen uit te zenden en nog meer te communiceren met zijn omgeving. In deze contacten met anderen ontdekt het kind zijn eigenheid, zijn eigen identiteit.

Tijdens een groepsles maakt Praktijk SpeelZ geen onderscheid tussen kinderen met of zonder beperking. Praktijk SpeelZ kijkt naar het kind als individu. Sherbornen met eigen kind kun je zien als een manier van een heel sterk en intens contact met het kind op te bouwen. Ook grootouders zijn van harte welkom met hun kleinkind, want voor hun geldt bovenstaande net zo goed.

Het beoefenen van Sherborne stimuleert de motoriek, taal en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Voor wie?

Iedereen kan aansluiten! Maar voor wie het met name geschikt is:
Voor (groot)ouders die de signalen van baby/kind beter wilt leren begrijpen.
Voor kinderen die onzeker zijn in het maken van bewegingen.
Voor kinderen die moeite hebben in het aangaan en onderhouden van relaties
Voor baby’s en kinderen die zich onveilig voelen in de wereld om hen heen.
Voor (groot)ouders die een intenser en een verdieping willen in contact met baby/kind.
Voor ouders/baby/kind sprake is van vroeggeboorte/hechting ouder kind

Ben je geïnteresseerd of heb je meer interesse in Sherborne individueel met je kind of met je gezin neem dan contact op met Praktijk SpeelZ.

Back to Top